Najpomebnejši vitamin za imusnki sistem

Vitamin D

STR Nordic Vitamin B12 ne vsebuje manj kot 1000 µg vitamina B12 v obliki metilkobalamina.

Najpomembnejši vitamin za imunski sistem je vitamin D. Študije kažejo, da je nizkek nivo vitamina D pri ljudeh pogost pojav v celotni Evropi. V vseh starostnih skupinah so opazili pomanjkanje vitamina D.

Ljudje so še posebej nagnjeni k razvoju pomanjkanja vitamina D pozno jeseni, pozimi in spomladi. Zlasti v severni Evropi imajo ljudje težave z pomanjkanjem vitamina D, kjer imajo premalo sončnih dni, da bi poskrbeli za naraven vnos vitamina D.

Višje ravni vitamina D pomagajo našemu imunskemu sistemu delovati učinkovito. Obstajajo številne objavljene študije, ki pravijo, da višja koncentracija vitamina D v krvi daje močnejši in normalen imunski sistem.

Nizke vrednosti vitmina D pri ljudeh v Evropi

V Evropi je v prvi vrsti priporočljivo, da dodatke vitamina D jemljejo otroci, vendar mnogi se zdaj zavedajo, da je uživanje dodatkov vitamind D pomembno, za vse starostne skupine ljudi, čez vso leto. Priporočljivo je, da so vrednosti vitamina D v krvi višje od 50 ng / ml, da lahko vitamin D prispeva k močnemu in normalnemu imunskemu sistemu.

Da bi dosegli zadovoljive vrednosti vitamina D v telesu, morajo ljudje v Evropi običajno jemati dodatke vitamina D, saj je na voljo le nekaj mesecev med letom, ko sonce lahko pomaga pri zadovoljivem vnosu vitamina D.

Potrebujete ga veliko vsak dan

Da bi dosegli optimalno raven najpomembnejšega vitamina za imunski sistem, večina odraslih potrebuje približno 50 µg vitamina D vsak dan v obdobju od septembra do maja.

Če ste zaščiteni pred soncem skozi vso leto, morate vedno jemati dodatek vitamina D.

Tudi telesna teža in velikost sta ključnega pomena pri potrebni količini vitamina D na dan. Za ljudi, ki so manjše vlikosti in so vitkejši, bi morda zadostoval dnevni odmerek 35 µg. Visoki ljudje s prekomerno telesno težo bodo morda potrebovali kar 80 µg vitamina D na dan.

V skladu s temi priporočili je vitamin D zelo varen za uporabo kot prehransko dopolnilo. Evropska agencija za varnost hrane EFSA navaja, da je varno zaužiti do 100 µg vitamina D na dan.


Preizskusite Vitamin D za 10 mesecev

Redna cena 39,90 €
Zdaj samo za 19,95 €!

Vitamin D

Vsebina priporočenega dnevnega odmerka – 1 kapsula:

Vitamin D350 µg (*1000%)
*% PDV (priporočen dnevni vnos)