Magnezij zagotavlja optimalne vrednosti vitamina D

Magnezij zagotavlja optimalne vrednosti vitamina D in je nujno potreben za pravilne krvne vrednosti, kaže študija, objavljena v reviji; The American Journal of Clinical Nutrition.

Raziskovalci so ugotovili, da je dodatek magnezija nujno potreben za povečanje vrednosti vitamina D pri tistih z nizkimi vrednostmi v krvi.

Na njihovo veliko presenečenje so ugotovili, da magnezij prav tako znižuje vrednosti pri ljudeh s previsokimi vrednostmi vitamina D v krvi.

Prehransko dopolnilo magnezija uravnava krvne vrednosti vitamina D tako navzgor kot navzdol, tako da so vrednosti boljše znotraj referenčnega območja in tako zagotavlja najboljše možne zdravstvene koristi za vse.

“To so zelo pomembne ugotovitve. Zdravstvene težave so povezane tako s previsoko kot s prenizko vsebnostjo vitamina D v krvi. Zlasti nizke vrednosti so zdravstveni izziv po vsem svetu”; pravi Vanderbilt raziskovalka Martha Shrubsole iz Ignram centra za raka.

“Vrednosti vitamina D in zdravje sledijo tako imenovani krivulji U, kjer nizke in visoke vrednosti vodijo do večjih zdravstvenih izzivov. Optimum je sredina in v spodnjem delu U-krivulje”; pravi vodilni raziskovalec za študijo.

“Začeli smo se zanimati za prehranska dopolnila magnezija, saj smo videli, da veliko ljudi, ki dejansko prejemajo visoke odmerke vitamina D, preprosto ne občutijo nobenih sprememb v vrednostih v krvi. Pomanjkanje magnezija preprosto zapre sintezo pretvorbe vitamina D”.

Magnezij + D-vitamin = resnica

Magnezij je nujno potreben za več kot 300 biokemičnih procesov v našem telesu. Magnezij je pomemben za živčni sistem, mišice, srce, ravnovesje krvnega sladkorja, naše psihološko delovanje in naše okostje.

Udeleženci študije so prejeli individualno prilagojeno prehransko dopolnilo med 300-400 mg magnezija na dan.

“Pomanjkanje vitamina D je resen in vse večji problem po vsem svetu. Mnogi ljudje zato od zdravnikov dobivajo priporočila za dodatno uživanje prehranskega dopolnila z vitaminom D. Ne pomaga pa, če vam primanjkuje tudi mineral magnezij. Do 80 % prebivalstva ne dobi dovolj magnezija v telo s prehrano”; pravi Dai.

Zato je pomembno zagotoviti, da dobite dovolj tudi magnezija in ne samo jemati prehransko dopolnilo vitamina D. Magnezij zagotavlja optimalne vrednosti vitamina D.

O magneziju+

Magnezij+ je kombiniran izdelek, ki vam daje dodatno sinergijo z dodatno dodanim vitaminom B6 za večjo absorpcijo magnezija, kot tudi cinka, vitamina D3 in bakra.

Izdelek je bil skrbno sestavljen tako, da vam nudi najboljše učinke na zdravje, hkrati pa preprečuje pomanjkljivosti in se lahko uporablja skupaj z vašo običajno prehrano in z drugimi izdelki za zdravje.


Preizkusite Magnezij+

Redna cena 39,90 €
Zdaj samo za 19,95 €!

Magnezij+

Vsebuje, na tableto:

Magnezij300 mg(80 %*)
Cink5 mg(50 %*)
Vitamin B60,7 mg(50 %*)
Vitamin D35 µg(100 %*)
Baker0,5 mg(50 %*)

Deset razlogov, zakaj bi morali jemati magnezij